Smeden Eijderhoof leveren vakwerk

De trapleuning van het bordes voor de kerk heeft er eigenlijk nooit bij gepast. Toen de St. Gerarduskerk de status van Rijksmonument kreeg, werd het echt tijd hierin verandering te brengen.

De smeden van Eijnderhoof werden ontboden om een kijkje te komen nemen en in goed overleg werd een leuning ontworpen die beter bij de bouwstijl van de kerk paste. Tevens werd een leuning ontworpen voor de trappen naar het priesterkoor in de kerk.

De parochiecommissie was zeer tevreden over beide ontwerpen en zette het sein voor de smeden op groen. In de Eijnderhoofsmederij werd vervolgens een waar stukje vakwerk geboren. Na de realisatie van het smeedwerk werd dit voorzien van een passende kleur.

Op 7 december, een mooie zonnige dag, werden de leuningen op hun plek aangebracht. Wij zijn trots op dit prachtige vakwerk en hopen dat de parochianen er ook zo over denken en er heel lang plezier van mogen hebben. Smeden, hartelijk dank voor dit prachtige cadeau.

De smeden Thum Koolen en Frits Coenen van Eijderhoof bij hun werkstuk.