Glas in lood Kruis symbool an geloof


Glas in lood Anker symbool van hoopKIWODI

Kiwodi kindergroep


Tijdens de mis op zaterdag wordt in Nederweert-Eind regelmatig een kinderwoorddienst (kiwodi) gehouden. Deze is speciaal voor kinderen van de basisschool. Tijdens de kiwodi leer je meer over de bijbel en hoe mensen goed met elkaar kunnen omgaan.

Omdat de mis vaak voor volwassenen is bedoeld, is het voor kinderen soms lastig of saai om lang stil te zitten. Het is ook niet altijd even gemakkelijk om te begrijpen wat er wordt gezegd.

Daarom hebben een paar ouders bedacht om een kiwodi te houden. Tijdens deze kiwodi lezen ze voor uit een kinderbijbel. Ze vertellen over het leven van Jezus en leggen dingen uit die je niet goed begrijpt. Daarna gaan de kinderen tekenen of knutselen en maken ze iets waarover ze net hebben gepraat. Het werkje mag je mee naar huis nemen.

De kinderen die komen vinden het erg leuk. Misschien vind jij dat ook wel of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurt? We vinden het fijn als je dan een keertje komt kijken of gewoon meedoet. Je hoeft je niet aan te melden maar mag gewoon binnenlopen.

De kinderwoorddiensten beginnen om 19.15 uur en zijn in een apart deel van de kerk, de sacristie. Als je het eng vindt om alleen naar de sacristie te gaan, mogen je ouders of iemand anders gerust meekomen.